Persmededeling

Het globaal preventieplan eindelijk vereenvoudigd!

Alle bedrijven zijn sinds enkele jaren bij wet verplicht om risicoanalyses uit te voeren, en om een globaal preventieplan op te stellen.

Deze wettelijke verplichting neemt veel tijd in beslag, en genereert een enorme papierberg. Er moeten immers in elke onderneming schriftelijke risicoanalyses bestaan, evenals een globaal preventieplan met een actieplan voor de volgende vijf jaar, jaaractieplannen en indienststellingsverslagen.

Bedrijfsleiders die dit niet hebben, krijgen het erg warm voor de rechtbank wanneer er een zwaar of dodelijk ongeval gebeurt in hun onderneming.

AtomiRisk, een afdeling van AtomiSoft, een in MS Access gespecialiseerd informaticabedrijf gelegen nabij het Atomium te Brussel (vandaar de naam) heeft nu, in samenwerking met preventieadviseurs op het terrein, een verrassend eenvoudige en goedkope softwaretoepassing ontwikkeld om al deze administratieve verplichtingen te vereenvoudigen.

De toepassing (met de toepasselijke naam "RISK Risico Inventarisatie Systeem ©")is zowel geschikt voor grote als voor kleine bedrijven.

Geen abonnementen, geen dure helpdesks, geen verplichte updates,... niets van dat alles. Gewoon eenmalig de software aankopen (499 € excl BTW) en U bent gelanceerd.

Het volstaat om één keer de werkposten in uw bedrijf in te tikken, de risico’s per werkpost, en de te nemen acties en preventiemaatregelen per risico, en de computer genereert naar hartelust de gewenste documenten.

Geen tijd om dit alles in te geven? Geen probleem: U begint met hetgeen reeds gekend is, de voornaamste risico’s, de reeds geplande acties, en mettertijd vult u de ontbrekende gegevens verder aan.

Het Comité voor Preventie en Bescherming heeft suggesties, de arbeidsinspectie vraagt u bijkomende acties te ondernemen, een nieuwe machine wordt aangekocht of een oude vorkheftruck wordt afgevoerd? Geen probleem: even de aanpassingen ingeven en een nieuw globaal preventieplan rolt uit de printer, gereed voor bespreking met de Directie en met het Comité.

Welk zijn nu de voordelen voor U als preventieadviseur?

Minder administratie, dus meer tijd om aan preventie te doen, beter beheer, betere opvolging, een betere registratie en bewijs van uw eigen activiteiten en voorstellen,...

Ook de voordelen voor uw onderneming zijn groot: meer duidelijkheid in verband met de verantwoordelijkheid voor bepaalde acties, minder preventiemaatregelen die ongerealiseerd blijven, en dus, bij systematische toepassing, minder arbeidsongevallen....

En niet te vergeten: een lage kostprijs en zeer eenvoudig te gebruiken!

Bijkomende voordelen van dit softwarepakket zijn een geïngecorporeerde vragenlijst, die U helpt de risico’s op te sporen, en het gemakkelijk beheren van acties die niet werkpostgebonden zijn.

Het softwarepakket omvat bovendien twee uitgewerkte voorbeelden: de risicoanalyse van een garage en van een kantoorgebouw.

Bestellen kan bij AtomiSoft:

AtomiSoft bvba
Sint-Lambertusplein 6
B-1020 Brussel
Tel.  02/478.48.88
Fax. 02/478.71.88
Email. info@atomisoft.be of info@atomirisk.be
www.atomisoft.be
De toepassing draait op elke PC.